Evenementen Kalender bij Fitpunt Hengelo

Met trots presenteren wij onze Evenementen Kalender!

Op de kalender is een grote verscheidenheid aan activiteiten te vinden. Een deel van de workshops wordt verzorgt in samenwerking met onze partners Why-coaching en Balans Baas. Naast informatieve workshops zijn er eveneens extra lessen zoals Spinning van 70min en de uitdagende Ashtanga Yoga lessen. De Klankschalenconcerten zijn ook weer terug, niet alleen voor Body maar ook voor de Mind.

Alle activiteiten op de kalender zij vrij toegankelijk voor onze leden. Ook voor niet-leden is er van alles te volgen. Bekijk wat jij interessant vindt, klik door en meld je aan!

Samen werken aan je Gezondheid!

Fitpunt opende de deuren voor All 4 Free Twente.

Geweldig initiatief van 4 Free Twente, Gorilla Wear en Fitwinkel.NL! Het is geweldig om te horen dat mensen gratis sportlessen, sportkleding en materiaal hebben ontvangen. Fitpunt werkte hierin mee door hun deuren te openen voor deze gelegenheid. Dit soort gemeenschapsinitiatieven dragen bij aan gezondere en actievere gemeenschappen.
Ruim 50 mensen gingen energievol naar huis met een trainingsschema en de bijbehorende kleding en materiaal.

Mini Colleges Stress, Ademhaling en ontspanning en Slaap.

Tijdens de mini-colleges probeert Eric u mee te nemen in de wetenschappelijke kennis over de wisselwerking tussen brein en lichaam bij: stress, ademhaling & ontspanning en slaap. Hierbij probeert Eric zijn wetenschappelijke kennis te combineren met pakkende praktijkvoorbeelden, uit zowel het dagelijks leven als zijn periode binnen defensie.

Meer informatie en aanmelden kan via: https://fit-punt.nl/balans-baas-mini-colleges/

Samenwerken we aan je fit en gezondheid!

 Eric Gerritsen van Balans Baas.

Balans Baas nieuwe partner van Fitpunt

Balans Baas is een praktijk voor geestelijke gezondheidzorg.

Balans Baas biedt professionele hulp aan mensen met psychische klachten, zoals angst, depressie, stress klachten en burn-out (klachten). Bij Balans Baas wordt er gewerkt met een persoonlijke aanpak en wordt er gebruik gemaakt van verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en onderdelen van mindfulness en schematherapie.

Bewegen speelt een grote rol bij Balans Baas!

Daarom biedt Balans Baas ook beweegprogramma`s aan als onderdeel van de behandelingen. Binnen Balans Baas wordt nauw samengewerkt met ketenpartners zoals bijvoorbeeld Fitpunt, een fysiotherapeut om waar nodig de oefenprogramma`s nog persoonlijker af te stemmen.

Fitpunt is blij met de samenwerking en ziet kansen voor beide partijen. Daarmee heeft Fitpunt een volledige aanbod op het gebied van fit en gezondheid onder 1 dak. Samenwerken we aan je fit en gezondheid!

 Eric Gerritsen van Balans Baas.

Begeleiding middels routekaart!

Het afgelopen half jaar hebben een aantal medewerkers een opleiding gevolgd voor coaching in de fitness. Fitpunt heeft daarvoor een nieuw systeem in gebruik genomen, waardoor er nog gerichter met iedereen naar hun doel kan worden gewerkt!
We doen dit door middel van een routekaart. Aan de hand van deze kaart geven we nieuwe leden en bestaande leden meer houd vast in onze begeleiding en sportafspraken. Zo gaan we iedereen nog effectiever naar hun doel te begeleiden. De routekaarten komen in de club te hangen. Vraag gerust om meer informatie bij een fitness-coach of de balie.
Doordat we een nieuw systeem zijn gaan gebruiken, kun je meer mailberichten van ons verwachten. Mail over het sporten, maar ook bijvoorbeeld over je 100ste bezoek.
Wil je op een ander e-mailadres de nieuwsbrief ontvangen, laat deze bij de balie aanpassen.

Cursus Zeker Bewegen binnenkort van start!

Wil je ook weer veilig, in balans en actief kunnen leven? Meld je dan nu aan voor de nieuwe cursus Zeker Bewegen Hengelo!

Het drukke verkeer, opstapjes en ongelijke grond zijn ongemakken die horen bij een actief leven. Om ervoor te zorgen dat jullie toch goed voorbereid te zijn, na een lange periode mogelijk weinig gedaan te hebben, organiseert Zeker Bewegen Hengelo een nieuwe cursus voor geïnteresseerden.

Zeker Bewegen is een beweegprogramma speciaal voor 60-plussers, met als doel hen te stimuleren om structureel deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Deelnemers volgen één les per week en daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de fasiliteiten 10 weken lang. Met een vaste groep krijgen zij oefeningen aangeboden die hun stabiliteit en mobiliteit vergroten, hun spieren versterken en hen veilig leren vallen en weer opstaan. De lessen duren een uur, worden rustig opgebouwd en gegeven door ervaren instructeurs. Het programma is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Fitpunt en wordt ondersteund door onder andere de Gemeente Hengelo en Wijkracht.

We starten op maandag- en dinsdagochtend een groep op. We hanteren een maximale groepsgrootte van 14 deelnemers. De eerste les start op 25 april a.s. Om eventuele bezwaren van binnen sporten weg te nemen zij vermeld dat onze ruimtes mechanisch geventileerd worden.

Iedereen doet de oefeningen – gebaseerd op herkenbare dagelijkse situaties – op eigen niveau en merkt al snel resultaat in de praktijk. De deelnemers doen sociale contacten op, voelen zich fitter en energieker. Ze hebben meer spierkracht, een betere conditie en een gezond(er) gewicht en ervaren meer mentale rust en vertrouwen in de eigen beweegmogelijkheden. Ook eventuele valangst neemt af, doordat men leert hoe een val te breken, zodat deze geen of minder nare gevolgen heeft.

Hans Kerkhof – één van de eerste deelnemers – is erg enthousiast en volgt nog steeds wekelijks met veel plezier de lessen. ‘Door het programma voel ik me een stuk soepeler, vooral bij het opstaan vanaf de grond merk ik een groot verschil. Ook ben ik minder bang om te vallen en mocht ik toch uitglijden, dan weet ik precies wat ik wel en niet moet doen’.

Aanmelden kan door te bellen naar 074- 242 12 10 of een mail te sturen naar info@zekerbewegenhengelo.nl

Meer informatie te vinden op www.zekerbewegenhengelo.nl

Rondje Fitpunt

Rondje Fitpunt is een soort trimparcours met 10 sportopdrachten, dit parcours start bij Fitpunt. Je volgt een route met opdrachten, die worden aangegeven op formulieren die we hebben opgehangen. Dit kun je alleen doen, maar ook met het hele gezin.

Het rondje start bij het sport- en gezondheidscentrum Fitpunt, PC Hooftlaan 50 te Hengelo.

Zondag 24 januari zullen we het rondje wijzigen met nieuwe sportopdrachten.

Veel plezier en succes!

Volledige Aanbod.

Beste sporters,

Wat zijn we blij dat we weer groepslessen mogen geven! Tevens zijn we zeer tevreden over de stappen die we hebben gezet om te kunnen werken aan inspanning en ontspanning. Tot op heden hebben we geen verspreiding van het coronavirus binnen Fitpunt gehad en dat willen we graag zo houden.

Hoe bezoek je Fitpunt:

–           reserveer je bezoek

–           kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les of je training

–           betreed en verlaat de achterste zaal via het schoolplein!!

–           desinfecteer je handen

–           gebruik de kleedkamers en de kasten in de trainingsruimtes als garderobe

–           volg de looproutes

–           gebruik een eigen handdoek tijdens het sporten en de desinfectiedoekjes om de materialen schoon te maken

–           houd 1,5 meter afstand tot de andere sporters

Wij zorgen voor ventilatie, looproutes, voldoende desinfectiemiddelen en -doekjes en maken regelmatig extra schoon.

Verschil tussen conditie en uithoudingsvermogen.

Eigenlijk is het heel simpel. Uithoudingsvermogen is een onderdeel van conditie. Conditie bestaat uit nog 4 onderdelen: kracht, lenigheid, coördinatie en snelheid.

Veel mensen duiden conditie aan met het niet buiten adem zijn. Hier bedoelen ze eigenlijk mee dat hun uithoudingsvermogen ofwel hart- en longfunctie het aankunnen om niet buiten adem te komen. Toch hebben de andere vier onderdelen ook invloed op het niet buiten adem zijn.

Je uithoudingsvermogen train je specifiek bij Fitpunt door aan

  • spinning,
  • circuit,
  • dans,
  • bokszaktraining en
  • hiit-circuit te doen.

Dit geldt ook voor een specifieke training op een cardio toestel! Ook bij de body pump wordt “cardio” steeds meer onderdeel van de training.

Binnenkort gaan we wat dieper in op uithoudingsvermogen.

Extra lessen op de zondag

Door toenemende belangstelling voor spinning en bokszaktraining gaan vanaf 8 november a.s. een zondagprogramma neerzetten.  Dit zondagprogramma proberen we uit tot het einde van het jaar! Daarna gaan we evalueren en op basis daarvan wordt besloten of dit programma wordt  voortgezet in het nieuwe jaar!

Tijden:

  • 09:10 uur Spinning/RPM
  • 10:00 uur Bokszaktraining

(niet op zondag 29 november en zondag 27 december a.s. Op deze twee dagen hebben we een ander(e) aanbod of activiteit)

Deze lessen worden vanaf 28 oktober a.s. in ons reserveringssysteem opgenomen!

Page 1 of 61 2 3 6