Zeker Bewegen Hengelo

Hét beweegprogramma voor 55-plussers

Bij Zeker Bewegen Hengelo werkt u samen in een groep aan vitaliteit, minder val incidenten en meer vertrouwen. Zeker Bewegen is een project dat ontwikkeld en uitgevoerd wordt door sportcentrum Fit-Punt en wordt ondersteund door onder meer de Gemeente Hengelo.

Het doel van Zeker Bewegen Hengelo

Het doel van Zeker Bewegen Hengelo is om zoveel mogelijk 55-plussers te stimuleren om structureel deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Zowel de beginnende als gevorderde sporter kan bij Zeker Bewegen terecht! Of u zich nu al topfit voelt of juist graag wat vitaler wilt worden, u bent van harte welkom bij Zeker Bewegen Hengelo. Samen gaan we op een verantwoorde manier werken aan uw doelen.

Wat houdt Zeker Bewegen Hengelo in?

Samen met ervaren en enthousiaste instructeurs laten we u op een leuke manier kennismaken met bewegen. Het programma Zeker Bewegen Hengelo bestaat uit verscheidene groepstrainingen en oefeningen. Dit zullen rustig opbouwende lessen zijn met een tijdsduur van één uur. Gaandeweg kunt u deelnemen aan een informatieve workshop die goed aansluit op uw training. In de loop van het traject zetten we in op het vergroten van uw stabiliteit en mobiliteit, doen we spierversterkende oefeningen en leren we u veilig vallen. Daarnaast leren we u meerdere manieren om weer op te staan. Kortom: we doen allerlei activiteiten die uw fysieke én mentale weerbaarheid versterken!

De oefeningen die u gaat uitvoeren baseren we zoveel mogelijk op uw persoonlijke situatie. We passen de oefeningen aan op voor u herkenbare, dagelijks voorkomende situaties. We kijken hierbij bewust naar het tempo en de hoogte van de valoefeningen en houden rekening met de hardheid van de ondergrond.

Hoe verloopt het Zeker Bewegen traject?

Het Zeker Bewegen traject bestaat uit drie fases.

Fase 1: Fitheidstest en vragenlijst
Voordat u gaat deelnemen aan de lessen nemen we eerst een individuele fitheidstest met u af. Zo krijgen wij een helder beeld van u als deelnemer en kunnen wij goed inspelen op uw wensen en behoeften. Daarnaast kunnen wij voor u gepersonaliseerde oefeningen op maat creëren en uw voortgang bijhouden.

Fase 2: Zeker Bewegen Programma
Nu gaat u samen met de andere deelnemers gedurende 10 weken aan de slag met de verschillende oefeningen. Tijdens deze fase wordt er ook een interessante workshop aangeboden. Hierbij kan gedacht worden aan een ontspannende yogales of een inspirerende presentatie over gezonde voeding.

Fase 3: Eindtest
In deze laatste fase nemen we een eindtest af om te zien of u de gewenste vooruitgang heeft geboekt. Ook geven we u gerichte beweegadviezen voor de toekomst. Mocht u de fijne contacten die u heeft opgebouwd met de andere deelnemers graag willen behouden en samen gezellig willen blijven bewegen? Wij bieden u graag de mogelijkheid!

Waarom deelnemen aan Zeker Bewegen Hengelo?

Deelname aan het Zeker Bewegen programma neemt meerdere voordelen met zich mee:

  • U sport binnen een gezellige groep op uw eigen niveau;
  • U wordt fitter en mobieler op een leuke manier;
  • U werkt aan uw valpreventie;
  • U werkt aan een betere gezondheid;
  • U ervaart meer mentale rust en betere nachtrust.

Zeker Bewegen Hengelo is er voor iedereen. Samen met ervaren instructeurs gaat u zich focussen op balans, kracht en valpreventie. Wilt u graag meer weten over Zeker Bewegen Hengelo? Bezoek dan de website: Zeker Bewegen Hengelo. Wilt u Zeker Bewegen graag een keertje uitproberen? Plan hieronder dan vrijblijvend een afspraak in voor een gratis proefles.

Zeker Bewegen