Spinning training

Spinning bij Fitpunt in Hengelo

Spinning is een training die je op een spinningbike doet. Het is is meer dan een stukje fietsen, op de spinningfiets word jij uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. De fiets heeft een zwaar vliegwiel die ervoor zorgt dat je het gevoel hebt dat je op een racefiets zit. Op motiverende muziek en onder begeleiding worden je benen sterker, billen strakker en je uithoudingsvermogen groter.

Tijdens een intensieve les spinnen werk je aan je:

  • Conditie
  • Uithoudingsvermogen
  • Spieropbouw

Als gezegd doe je aan spinning onder het genot van verschillende nummers die verschillen in intensiteit en opbouw. Het maakt niet uit of je een pro bent of een beginner je kunt zelf je weerstand en tempo kiezen, op deze manier is spinning in Hengelo voor iedereen toegankelijk.

Bij spinning draait het om conditie opbouwen en vet verbranden. Met spinning kan je tussen de 600 en 800 calorieën verbranden, ideaal dus wanneer je wat extra vet wil verbranden. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen, een spinning training is heel pittig en daarom staat doorzettingsvermogen centraal bij spinning. Je kunt zelf de weerstand instellen, hiermee kun je je zelf pushen tot het uiterste. Op deze manier is de les uitdagend voor de beginnende spinner maar ook voor de gevorderde spinner.

Wil jij ook komen spinnen in Hengelo? Vraag dan een gratis proefles aan en dan verwelkomen we je graag bij ons in de sportschool. Fitpunt heeft 13 bikes staan, waardoor je in een niet al te grote groep een echte beleving hebt.

proefles aanvragen