judobanner aktie

Judo in Hengelo bij Fitpunt. Kracht, core, coördinatie en uithoudingsvermogen

De Judoschool Haagsma is een actieve en gezellige judo vereniging in Hengelo met oog voor iedereen. Elke judoka is bij ons op z’n plek, van tuimelaar tot topsporter, van jong tot oud. Onze missie:“Iedereen een fantastische judo-ervaring geven!” Daarbij leer je niet alleen judo maar ook de aspecten: doorzetten, weerbaarheid, vertrouwen en vele motorische vaardigheden. Bezoek de website: De Judoschool Haagsma voor meer informatie over judolessen in Hengelo

Judo is meer dan alleen een fysieke sport

Judo zorgt voor een goede opbouw van de algehele motoriek. Zo is er veel communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft nodig en is het ontwikkelen van balans en snelheid ook erg belangrijk. Benieuwd of Judo iets voor jou is? Kom dan snel één van onze judolessen volgen in Hengelo.

Ontstaan van Judo

Judo is een heel bekende en populaire zelfverdedigingssport. Maar judo is zoveel meer dan een sport, je leert er bijvoorbeeld ook om positief om te gaan met agressie. De bedenker van judo, Jigaro Kano, begon met het doen van Jiu-Jitsu, dit omdat hij weinig grote prestaties kon bereiken door zijn lichaamsbouw. Hij begon toen met Jiu-Jitsu dit omdat hij had gehoord dat hij daarbij als lichamelijk zwakkere toch een tegenstander kan verslaan met meer kracht. Hij verdiepte zich in de systemen van Jiu-Jitsu en uiteindelijk ontwikkelde hij daaruit judo.

Judo is meer dan alleen een fysieke sport. Je moet namelijk je tegenstander overmeesteren zonder dat je deze blesseert, hierbij is zelfbeheersing belangrijk. Ondanks dat je een motorische, lichamelijk en geestelijke ontwikkeling doormaakt zul je ook leren omgaan met winst en verlies. Op deze manier wordt een judoka weerbaar, op iedere leeftijd, op zowel mentaal als fysiek vlak.

Judo Haagsma