JUDO-webheader

Judo Hengelo bij Fitpunt

Op zoek naar de leukste judovereniging in Twente? De Judoschool Haagsma is een actieve en gezellige judo vereniging in Hengelo, met oog voor iedereen. Elke judoka is bij ons op z’n plek, van tuimelaar tot topsporter, van jong tot oud. Onze missie: “Iedereen een fantastische judo-ervaring geven!” Daarbij leer je niet alleen judo, maar ook eigenschappen als doorzetten, weerbaarheid, vertrouwen en vele motorische vaardigheden. Bezoek de website: De Judoschool Haagsma voor meer informatie over judo in Hengelo.

Judo in Hengelo: Kracht, core, coördinatie en uithoudingsvermogen

Wanneer je graag judo wilt beoefenen zit je bij ons als gegoten. Iedereen kan aan judo doen, dames, heren, jongens en meisjes! Judo is een sport met duidelijke regels en afspraken, waardoor een bepaalde mate van discipline en respect als vanzelfsprekend wordt ervaren. De judoschool Haagsma is al jarenlang een gevestigde judoschool en geeft judolessen in Hengelo, Borne en Wierden!

Judo is meer dan alleen een fysieke sport

Judo zorgt voor een goede opbouw van de algehele motoriek. Zo is er veel communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft nodig en is het ontwikkelen van balans en snelheid ook erg belangrijk. Judo is in alle opzichten een zeer veelzijdige sport. Alle fysieke vaardigheden van jezelf, je zoon of dochter worden ontwikkeld: coördinatie, kracht, snelheid, en uithoudingsvermogen. Judo is een sport waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan. Benieuwd of Judo iets voor jou is? Kom dan snel, door middel van een proefles, één van onze judolessen volgen in Hengelo, Borne of Wierden.

Ontstaan van Judo

Judo is een heel bekende en populaire zelfverdedigingssport. Maar judo is zoveel meer dan een sport, je leert er bijvoorbeeld ook om positief om te gaan met agressie. De bedenker van judo, Jigaro Kano, begon met het beoefenen van Jiu-Jitsu, omdat hij weinig grote prestaties kon bereiken door zijn lichaamsbouw. Over Jiu-Jitsu had hij gehoord dat hij daarbij als lichamelijk zwakkere toch een krachtigere tegenstander zou  kunnen verslaan. Hij verdiepte zich in de systemen van Jiu-Jitsu en uiteindelijk ontwikkelde hij daaruit judo.

Judo is meer dan alleen een fysieke sport. Je moet namelijk je tegenstander overmeesteren zonder dat je deze blesseert. Hierbij is zelfbeheersing belangrijk. Ondanks dat je een motorische, lichamelijk en geestelijke ontwikkeling doormaakt, zul je ook leren omgaan met winst en verlies. Op deze manier wordt een judoka weerbaar, op iedere leeftijd, op zowel mentaal als fysiek vlak.

Judolessen volgen in Hengelo, Borne of Wierden

Wil je graag judo in Twente beoefenen in Hengelo, Borne of Wierden? Word dan lid van De Judoschool Haagsma. Lijkt het je fijn eerst een keertje te komen kijken bij onze judolessen? Vraag dan vrijblijvend een gratis proefles aan en ervaar hoe het is om een judoka te zijn. Wanneer je liever eerst nog wat meer informatie wilt hebben, kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@dejudoschool.nl of ons te bellen op 074-2421210. We informeren je graag!

Judo Haagsma