YOGA-webheader

Yoga Hengelo

Wil je graag yogalessen in Hengelo volgen? Dan ben je bij Fitpunt aan het juiste adres! In onze yogaschool in Hengelo bieden wij verschillende variaties in yoga aan. Zo kun je bij ons terecht voor Hatha yoga (ook vaak gebruikt bij zwangerschapsyoga), Yin yogaen nog veel meer. Wil je graag een keer een proefles yoga volgen? Meld je dan aan via de button, we zien je graag bij één van onze yogalessen in Hengelo!

Wat is yoga?

Om de betekenis van yoga te achterhalen, moeten we zo’n vijfduizend jaar terug in de geschiedenis, naar het oude India. Het woord yoga is namelijk afkomstig uit de oude Indiase taal Sanskriet. Yoga werd hier voor het eerst beoefend door de Yogi’s. Zij Wilden graag meer één worden met de natuur door een vorm van meditatie. Als we het woord ‘yoga’ naar het Nederlands zouden vertalen, zou het ‘verbinden’ betekenen. Yoga is meer dan een soort sport of een manier om te ontspannen. Yoga is echt een levensstijl en filosofie. Het gaat om het in evenwicht brengen van je geest en lichaam. Door het beoefenen van yoga krijg je meer balans in je leven. Yoga oefeningen geven je kracht en energie en zorgen voor een ontspannen gevoel. Het is een ideale manier om tijdens je drukke leven even tot rust te komen en te ontspannen.

Verschillende vormen van yoga

Bij onze yogaschool in Hengelo kun je verschillende variaties in yoga volgen. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van ons aanbod en leggen we uit wat de desbetreffende yoga variatie precies inhoudt.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga. Het wordt gezien als de meest klassieke vorm van yoga. Als men over yoga praat, bedoelt men dan ook meestal Hatha yoga. Deze vorm van yoga staat bekend om het verkrijgen van een goede gezondheid, kracht en lenigheid. Bij Hatha yoga ligt de focus op lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken. Deze vorm van yoga wordt ook veel gebruikt als zwangerschapsyoga. Wil je graag een keer Hatha yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!

Power Yoga

Power yoga is een erg dynamische vorm van yoga. Bij Power yoga ontspan je de geest en maak je tegelijkertijd vloeiende bewegingen. Het staat bekend als een vorm van yoga waarbij er gewerkt wordt met een aantal series van houdingen achter elkaar. De focus van Power yoga ligt op het vrij maken van energie en innerlijke kracht. Wil je graag een keer Power yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!

Yin-Yang Yoga

Yin-Yang yoga is een vorm van yoga met varieert in intensiteit met de houdingen (asana’s). De les bevat rustige stretch houdingen, maar ook asana’s voor spieropbouw. Rust en uitdaging in één.

Bij onze Yin-Yang yogalessen in Hengelo leer je verschillende ademhalingstechnieken en hoe je deze kunt toepassen bij lichamelijke inspanning. Door de herhaling van de oefeningen en je bewuste ademhaling, kom je in een fijne flow terecht.

Do-In Yoga

Do-in yoga is een vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op het in balans brengen van je lichaam. Tijdens deze vorm van yoga is het belangrijk om te kijken wat er precies in je lichaam gebeurt en hoe je om moet gaan met weerstand. Na een aantal lessen Do-in yoga gaat het je opvallen dat je ook in het leven veel beter met weerstand kunt omgaan. Wil je graag een keer Do-in yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!

Yin Yoga

Yin yoga is een vorm van yoga die gericht is op het versoepelen van gewrichten en bindweefsel. Dit houdt in dat je dieperliggende spieren gaat rekken en het bekkengebied los maakt. Hierdoor kun je na een tijdje je spieren en gewrichten soepeler bewegen. Yin yoga is daarom ideaal voor sporters en mensen die veel aan fitness doen. Zowel beginnende, als gevorderde sporters kunnen bij onze Yin yoga lessen in Hengelo aansluiten. Een kenmerk van Yin yoga is dat de oefeningen langer uitgevoerd worden (3 tot 5 minuten). Yin yoga is daarom een uitdagendere vorm van yoga. Wil je graag een keer Yin yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!

Meditatie

Bij Fitpunt is naast Body ook de Mind van groot belang. Er staan meerdere meditatie momenten in ons groepslessen rooster gepland. Tijdens de meditatielessen word je in een bad van klanken gedompeld. De klanken van de klankschalen, koshi’s, gong, oceandrum en rainsticks nemen je mee op reis. Bij terugkomst ben je mentaal opgefrist en voel je je heerlijk ontspannen. Eigenlijk een soort cadeautje voor jezelf. Met enige regelmaat houden we in Hengelo ook meditatiemomenten in het weekend. Wil je graag een keer meditatielessen in Hengelo uitproberen? Neem dan contact met ons op!

proefles aanvragen

Hatha Yoga

Hatha (flow) Yoga

Power Yoga

Power Yoga

Yin-Yang Yoga

Yin Yoga

Do-in Yoga

Do-In Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga

Meditatie

Meditatie - Klankschalen en gong bad

Starten met yoga in Hengelo

Wil je graag beginnen met yoga in Hengelo, maar twijfel je nog een beetje of het wel echt bij jou past? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een proefles aan. Je kunt dan makkelijk een lesje aansluiten wanneer jou dit uitkomt. Tijdens onze lessen yoga in Hengelo leer je onder andere het verschil tussen de buik- en borstademhaling. Ook leer je meer over de niveaus van de adem, hoe je deze beheerst en hoe je hier ook in kan pauzeren. Deze ademhalingsoefeningen en -technieken zorgen voor een goede balans tussen onze twee hersenhelften. Daarnaast houden we ons uiteraard bezig met de verschillende asana’s (posities) die yoga te bieden heeft.

Heb je vragen over onze yogalessen in Hengelo? Neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, of te bellen naar 074-2421210! Wil je graag een keer Hatha yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!