YOGA-webheader

Yoga in Hengelo

Veel mensen denken dat yoga een sport is of een manier om je te ontspannen, dit terwijl je verschillende poses uitvoert op een mat. Dit is heel kort uitgelegd ook wat het is, maar er is nog veel meer dan dat. Ben je benieuwd naar wat yoga nog meer is en wat het voor jou kan betekenen kom dan eens een yoga les bij ons volgen in Hengelo.

Recovery Yoga

Recovery Yoga

Hatha (flow) Yoga

Hatha (flow) Yoga

Meditatie

Meditatie - Klankschalen en gong bad

Power Yoga

Power Yoga

Do-In Yoga

Do-In Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga

Wat is yoga precies?

Het woord yoga is afkomstig uit het Oud-Indiaans, je zou het woord kunnen vertalen als verbinden. Je probeert namelijk bij yoga je lichaam en je geest te verbinden door je ademhaling.

Het ontstaan van yoga

Voor het ontstaan van yoga zul je terug moeten naar zo’n vijfduizend jaar geleden in India. Hier werd yoga voor het eerst beoefend door Yogi’s, zij hielden zich bezig met de eerste vormen van yoga. De Yogi’s wouden meer één worden met de natuur, dit gingen ze doen door te mediteren.

Verschillende vormen van yoga

Je hebt verschillende vormen yoga, hieronder zet ik er een aantal op een rijtje voor je.

Hatha (flow) yoga

Deze vorm van yoga focust zich op lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken. Het uiteindelijke doel is dat je je bewust wordt van je lichaam zodat je weet waar de spanningen zitten. Wanneer je weet waar spanningen zitten kun je proberen deze spanningen los te laten.

Power yoga

Zoals de naam al zegt is dit een iets dynamischere vorm van yoga, je ontspant je geest en maakt tegelijkertijd vloeiende bewegingen. De focus bij power yoga ligt op het vrij maken van energie en innerlijke kracht.

Do-in yoga

Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op jezelf weer in balans brengen. Tijdens do-in yoga is het belangrijk om te kijken wat er in je lichaam gebeurd en hoe je met weerstanden omgaat. Je zult zien dat na een aantal lessen Do-in yoga je ook beter om kunt gaan met weerstanden in het leven.

Yin yoga

Bij yin yoga worden de oefeningen langer uitgevoerd, hierbij ligt de focus vooral op het stimuleren en strekken van bindweefsel, spieren en gewrichten. Het resultaat is dan ook dat je na een tijdje je spieren en gewrichten soepel kunt bewegen.

Recovery yoga

Zoals de naam al zegt maak je bij deze vorm van yoga je lichaam sterker op deze manier kun je blessures voorkomen. Je doet dit door veel te stretchen hierdoor ontwikkel je meer mobiliteit en flexibiliteit in je lichaam.