Power Yoga

Power yoga Hengelo

Yoga wordt met de dag populairder. Steeds meer mensen vinden het namelijk belangrijk om te werken aan hun balans tussen lichaam en geest. Maar ze willen daarnaast ook gewoon hun spieren trainen. Power yoga is hiervoor dé oplossing.

Power yoga; zoals de naam al doet vermoeden zit er in deze yogalessen meer kracht. Power yoga is één van de meest populaire yogastijlen van dit moment en staat bekend onder de naam Ashtanga yoga. Deze relatief nieuwe yogastijl is voornamelijk populair, omdat het vergelijkbaar is met een flinke workout. Daarnaast is er weinig tot geen kennis nodig op power yoga te beoefenen.

Wat is power yoga?

Bij power yoga staan kracht en dynamiek voorop. Actief zijn is belangrijk bij deze yogastijl. Power yoga bestaat uit krachtige oefeningen (asana’s) die telkens worden herhaald. De asana’s die worden uitgevoerd krijgen verdieping door er wat ingewikkeldere varianten van te maken, die wat extra kracht en/of flexibiliteit vereisen. De asana’s worden vaker in een serie uitgevoerd om een flow te creëren, waarbij pittigere overgangen, zoals planking, worden gebruikt. Ondanks de extra kracht die power yoga vereist, zijn de lessen ook voor beginners te volgen. Er zijn daarbij ook veel alternatieven om de asana’s aan het eigen niveau aan te passen.

Bij onze power yogalessen in Hengelo leer je verschillende ademhalingstechnieken en hoe je deze kunt toepassen bij lichamelijke inspanning. Door de herhaling van de krachtige oefeningen en je bewuste ademhaling, kom je in een fijne flow terecht. Wanneer je power yoga beoefent, zul je merken dat je een betere conditie krijgt, maar ook dat je sterker en leniger wordt.

Waarom power yoga beoefenen?

Wil je graag sterker en leniger worden en tegelijkertijd ook werken aan de balans tussen je lichaam en geest? Wil je fit worden (of blijven) en lichamelijk uitgedaagd worden? Dan is power yoga ideaal voor jou. Doordat power yoga gericht is op lichamelijke uitdagingen, word je al snel sterker van het beoefenen van deze yogastijl. De mix van verschillende asana’s zorgen ervoor dat je veel verschillende spieren traint, die je normaliter niet snel gebruikt. Hierdoor wennen je spieren niet aan dezelfde oefeningen, maar worden ze telkens uitgedaagd.

Power yogalessen in Hengelo

Heb je vragen over onze lessen in power yoga in Hengelo? Neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, of te bellen naar 074-2421210! Wil je graag een keer power yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!

proefles aanvragen