Yin Yoga

Wat is Yin Yoga

Yin Yoga is in Nederland inmiddels enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Het rustige karakter van een Yin yogales spreek veel deelnemers aan. De les geeft een prettige tegenhang ten opzichte van actieve yogavormen of andere actieve sporten, je neem de tijd kunt voor je lichaam.

Spieren en bindweefsel

Spieren zijn vrij gemakkelijk te beïnvloeden: als je ze sterker wilt maken kun je krachttraining doen, als je meer flexibiliteit wilt kun je rekoefeningen doen. Bij bindweefsel duurt het even voordat hier beweging in komt. Als je het bindweefsel wilt aanspreken dan zal je daar langer rek of compressie op uit moeten oefenen. Dit is de reden dat je in de Yin Yoga langer in een houding verblijft.

Ons bindweefsel draagt ons de hele dag door! Het zorgt ervoor dat we rechtop kunnen lopen, kunnen zitten, buigen, liggen etc. Het houdt ons stevig én soepel.

Naarmate je ouder wordt, wordt het vaak strakker. Dit zorgt ervoor dat je minder vrij kunt bewegen. Aangezien het bindweefsel om je organen en je spieren heen zit, heeft dit dus ook effect op de functie daarvan.

Yin & Yang

Yin Yoga stimuleert het bindweefsel en gewrichten en het kan daarom zijn dat je meer ruimte en mobiliteit gaat ervaren. Een veel gehoorde opmerking na een Yin les is dat mensen zich langer voelen en het idee hebben dat ze grotere stappen zetten.

Houd er wel rekening mee dat je ook Yang Yoga blijft beoefenen. Yang kan niet bestaan zonder Yin, en Yin kan niet bestaan zonder Yang! Zorg dus dat je een goede balans vindt.

Het is een rustige les die voor bijna iedereen toegankelijk is.

Yin Yogalessen in Hengelo

Heb je vragen over onze lessen Yin Yoga in Hengelo? Neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, of te bellen naar 074-2421210! Wil je graag een keer power yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!

proefles aanvragen