Recovery Yoga

Hatha Yoga Hengelo

Hatha Yoga is de oudste en tevens de meest beoefende yogastijl in de wereld. Het wordt gezien als de meest klassieke vorm van yoga. Veel vormen van yoga zijn afgeleid van deze yogastijl. Tussen alle nieuwe stijlen van yoga blijft Hatha (Flow) Yoga altijd weer opduiken. Hatha is een bijzondere stijl uit een open stroming. Dat houdt in dat er geen oprichter of bepaalde guru is. Dat is tegenwoordig erg uniek. We zetten voor jou graag alle weetjes op een rij, zodat jij precies weet wat je allemaal kan verwachten van onze lessen in Hatha Yoga in Hengelo. Wil je graag een keer een les in Hatha Yoga volgen? Schrijf je dan in voor een gratis proefles!

Het ontstaan van Hatha Yoga

Yoga in ontstaan in het oude India en werd beoefend door de eerste Yogi’s. Er is veel onduidelijkheid over het ontstaan van yoga. Dit is niet zo gek, omdat yoga al duizenden jaren bestaat. Er zijn daarom ook veel verhalen te vinden op het internet over hoe yoga vanuit spiritualiteit, tradities en geloofsovertuigingen ontstaan is. Terwijl de één beweert dat yoga is ontstaan doordat de yogi’s zich meer één met de natuur wilden voelen, zegt de ander dat de yogi’s naast het mediteren meer behoefte hadden aan milde lichaamsbeweging. We durven daarom geen uitspraak te doen over het ontstaan van Hatha Yoga. Wel weten we dat het fijne aan de yogahoudingen van Hatha Yoga is, dat je deze langer vast kan houden zonder dat het oncomfortabel wordt.

Het doel van Hatha Yoga

Het doel van Hatha Yoga is dat de spanning in je lichaam verdwijnt. Het werd van origine gebruikt om tijdens het mediteren langer en comfortabeler te kunnen zitten. Tegenwoordig staat Hatha Yoga bekend om het verkrijgen van een goede gezondheid, kracht en lenigheid. Bij Hatha yoga ligt de focus namelijk vooral op lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken. Daarom wordt deze vorm van yoga ook veel gebruikt als zwangerschapsyoga.

Hatha yoga zorgt voor verbinding tussen lichaam en geest. Ha-Tha betekent zon en maan. Deze elementen worden in de yoga gezien als tegenstrijdigheden. De zon staat voor actie, vuur en mannelijkheid. De maan staat voor verinnerlijking, kalmte en vrouwelijkheid. Yin en Yang.

Hatha yogalessen in Hengelo

Tijdens onze lessen in Hatha Yoga in Hengelo leer je onder andere het verschil tussen de buik- en borstademhaling. Ook leer je meer over de niveaus van de adem, hoe je deze beheerst en hoe je hier ook in kan pauzeren. Deze ademhalingsoefeningen en -technieken zorgen voor een goede balans tussen onze twee hersenhelften. Daarnaast houden we ons uiteraard bezig met de verschillende asana’s (posities) die Hatha Yoga te bieden heeft.

Heb je vragen over onze lessen in Hatha Yoga in Hengelo? Neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, of te bellen naar 074-2421210! Wil je graag een keer Hatha yoga in Hengelo uitproberen? Vraag dan een gratis proefles aan!