Hatha yoga in Hengelo

Hatha Yoga is de meest oude yogastijl. Vele vormen van Yoga zijn afgeleid van deze manier van Yoga. Tussen alle nieuwe vormen blijft Hatha altijd weer opduiken.

We zetten alle weetjes voor jou op een rijtje, zodat jij precies weet wat je kan verwachten van een yogales. Hatha is een bijzondere stijl uit een open stroming. Dat houdt in dat er geen oprichter is of bepaalde guru. Dat is tegenwoordig uniek.

Ontstaan van Hatha Yoga

Hatha yoga is ontstaan doordat monniken vroeger behoefte hadden aan milde lichaamsbeweging naast het vele mediteren dat men in die tijd deed. Het fijne aan de yogahoudingen van Hatha yoga is dat je het langer vast kan houden zonder dat het oncomfortabel wordt.

Het doel van Hatha Yoga

Het doel van Hatha yoga is dat spanningen in je lichaam verdwijnen. Dit zorgt er tevens voor dat je tijdens meditatie langer en comfortabeler kan zitten. Hatha yoga is dus eigenlijk een uitstekende voorbereiding op het mediteren. Hatha yoga zorgt voor verbinding tussen lichaam en geest. Ha-Tha betekent zon en maan. Deze elementen worden in de yoga gezien als tegenstrijdigheden. De zon staat voor actie, vuur en mannelijkheid. De maan staat voor verinnerlijking, kalmte en vrouwelijkheid.

Hatha yoga les in Hengelo

Tijdens Hatha yoga leer je onder anderen het verschil tussen de buik- en borstademhaling. Ook leer je meer over de niveaus van de adem, hoe je deze beheerst en hoe je hier ook in kan pauzeren. Deze ademhalingsoefeningen en -technieken zorgen voor een goede balans tussen onze twee hersenhelften.


Hatha (flow) Yoga