Op zaterdag 27 maart a.s. organiseren wij een 10 km wandeltocht.

Deze wandeltocht is weer uitgezet door de Hengelose Wandel Unie, de route is aangegeven met pijlen, bovendien krijg je een routekaart mee. Er kan gestart worden tussen 09:30 en 11:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Matenweg te Enschede. Dit is de parkeerplaats bij de atletiekbaan van de UT, dicht bij Hengelo.

Introducés zijn welkom om mee te wandelen. Er zijn geen kosten aan verbonden, je hoeft je alleen maar aan te melden via info@fit-punt.nl en daarbij aan te geven met hoeveel personen je gaat wandelen en vanaf welk tijdstip!

Body & Mind afdeling krijgt extra ruimte

Vanaf het moment dat er ruimere versoepelingen zijn rondom de Coronamaatregelen zullen we alle Body & Mind lessen in de avond verplaatsen naar de Korenbloemstraat 11a. Dit is schuin achter de parkeerplaats bij Fitpunt. Op deze locatie kunnen we de lessen nog beter verzorgen in een nog betere sfeer. Op hetzelfde moment zullen we ook het aanbod uitbreiden. Denk hierbij aan Yin Yoga en Recovery Yoga.

Beste leden,

Het is ongelooflijk moeilijk om stelling te nemen over Covid-19. Wij als burgers hebben allemaal onze eigen gedachten en soms ook wel wat kennis hierover, maar we weten natuurlijk niet alles.

Ons specialisme is bewegen, ontspannen, gezonde voeding en gezonde voeten ofwel: gezondheid. Wat we zeker weten is dat al deze aspecten zorgen voor minder stress en het verkleinen van de kans op andere ziekten. Ons advies is dan ook: kom en blijf in beweging en heb aandacht voor voeding!

Fit by Coen fysiotherapie mocht (veilig) open blijven. Gelukkig start Voetpunt Twente medisch pedicure vanaf 3 maart a.s. weer op en kan Why-coaching eindelijk ook een kleine start maken.

Wij waren al bezig met de mogelijkheden die we hadden om buiten te sporten. Het weer heeft niet altijd meegewerkt, maar nu is het prima te doen.

Momenteel geven we 30 minuten circuit/hitt trainingen voor maximaal 8 personen. We werken in vakken waarin twee personen op voldoende afstand trainen van alle anderen. Er zijn middelen aanwezig om de door je te gebruiken materialen te desinfecteren.

We gaan het rooster uitbreiden met 2 wandel je fit-lessen!

Wanneer de lessen voller raken dan zullen we opschalen in het aanbod. Weet wel dat we sterk afhankelijk zijn van het weer!

Wandel je fit
De naam zegt het al. Stevig wandelen met in de eerste 20 minuten de mogelijkheid om oefeningen te doen die je opwarmen en sterker maken.
Tijden:
-maandag 18:10 uur (start op maandag 8 maart; vanaf 3 maart te reserveren)
-dinsdag 09:30 uur (start op dinsdag 9 maart; vanaf 3 maart te reserveren)

Wandeltocht
Afgelopen zondag hebben we een fantastische wandeltocht gehad. De volgende tocht is al weer klaar en zal plaatsvinden op zaterdag 27 maart a.s.

Team Fitpunt

Circuit lessen buiten

Circuit buiten van 30 minuten. Het is toegestaan om met twee personen buiten te trainen. Wij zetten op het schoolplein een circuit uit van 10 oefeningen voor je uithoudingsvermogen, core en kracht! Elke oefening duurt 30 seconden, je hebt steeds 12 seconden om te wisselen.

We zetten twee circuits uit, het plein tussen de basketbalpalen wordt in tweeën gesplitst. Zo krijgen we zowel aan de schoolzijde als aan de fietspadzijde een mogelijkheid om met twee personen te trainen. Deze twee circuits liggen 8 meter uit elkaar. Van de twee personen start er één bij oefening 1 en de ander bij oefening 6. Het is zo opgezet dat iedereen 4 meter van elkaar sport.

Deze les moet je reserveren in ons reserveringssysteem. Je reserveert hier ook of je aan de schoolzijde of aan de fietspadzijde traint. Je bent verplicht om aan de gereserveerde zijde te trainen.

Iedereen kan 1 x per week een training reserveren op één van de volgende dagen en tijden:

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag

Tijden: 08:50, 09:30, 10:10, 09:50, 10:50, 11:20 uur

Maandag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag

19:30, 20:10, 20:40 uur

Bij deze trainingen is één instructeur aanwezig om eventueel correcties te geven en natuurlijk ook om je te motiveren!

Live lessen

De afgelopen twee donderdagen hebben we live lessen gegeven via onze Facebookpagina. Deze lessen gaan we uitbreiden. Het grote voordeel hiervan is dat je dan lessen gaat plannen in de week. Hoe werkt het:

-ga naar https://www.facebook.com/fitpuntsportcentrumhengelo

-scrol naar beneden en bekijk de les

-heb je een eigen facebook -account? Like en volg de pagina en je volgt nog gemakkelijker de les.

Omdat wij de gezondheid van iedereen erg belangrijk vinden is het ook voor niet-leden mogelijk om deel te nemen aan deze lessen!

De volgende lessen bieden wij aan:

Maandag 19:00 uur Hatha Yoga flow

Dinsdag 13:30 uur Circuit/ZB

Woensdag 10:00 uur BBB

Donderdag 19:30 uur Circuit/Hitt

Vrijdag 09:00 uur Power Yoga

De lessen duren 30 tot maximaal 40 minuten. Als de les langer duurt wordt je concentratie snel minder, doordat je op afstand les krijgt.

Zorg dat je voor elke training het volgende klaar hebt liggen:

– een matje of een andere zachte ondergrond die niet weg kan glijden

-twee flesjes water (½ liter of 1 liter)

-riem of koord (alleen voor yoga)

-boodschappentas waar 2 tot 5 kilo aan gewicht in kan

Page 1 of 101 2 3 10