NIEUWS-webheader

Zondag 21 januari 2024

Ashtanga Yoga & Klankconcert

Vanochtend en vanmiddag vond de 3e Ashtanga Yoga & Klankschalenconcert – dag plaats.
Leden (en niet-leden) hebben vandaag meegedaan aan 1,5 uur actieve Ashtanga Yoga en/of een uur lang ontspanning tijdens het Klankschalenconcert.

Het was fantastisch om te zien hoe tijdens de Ashtanga Yoga lessen alle deelnemers synchroon door de uitdagende houdingen (asanas) heen gingen. Een mooie fysieke en mentale power yoga les, met als afsluiting een welverdiende ontspanning. Alle deelnemers van de yogales voelden een voldaan geval na afloop en de yoga instructeur is heel erg trots op hen.

Tijdens het Klankschalenconcert lag de zaal voor met deelnemers die voor een inspirerend uur van ontspanningsmuziek kwamen. De zaal was lekker warm, de mensen genoten de prachtige klanken. De 2 muzikanten en de zangeres gaven samen een heerlijk concert waarop men diep kon wegzinken naar weldadige ontspanning. Aan het einde van het concert was de ontspanning van de gezichten van de deelnemers af te lezen. Wat vonden wij het fijn jullie dit te kunnen geven.

In dit schooljaar word deze dag nog 2x herhaalt!
Op zaterdag 16 maart & zondag 26 mei, bekijk de gehele Evenementen Kalender via de link!

Team Fitpunt

Proefles aanvragen

Oudejaarsdag 2023 | RPM100

Vanmorgen werd RPM 70min gegeven, met als primeur de nieuwste nummers van RPM100 van Les Mills.

Het werd een super gezellig les in stijl! Fantastische muziek, uitdagende oefeningen, meezingen met de favoriete nummers en als klap op de vuurpijl oliebollen als beloning na!
Benieuwd naar deze fantastische release, het gehele kwartaal is deze te volgen. Meld je aan voor een proefles!

In het nieuwe jaar zijn we zoals jullie gewend zijn open vanaf dinsdag 2 januari 2024.

Allen een goede jaarwisseling en een sportief 2024!!

Team Fitpunt

Proefles aanvragen

2e Kerstdag 2023

Afgelopen 2e kerstdag was het een gezellig drukte in de ochtend bij Sportcentrum Fitpunt!
Naast de mogelijkheid tot vrij fitness konden leden deelnemen aan 3-tal groepslessen, n.l. Circuittraining, Body Pump & Yoga. Alle lessen eveneens in kerststijl!

Het was prachtig om te zien dat zoveel mensen ook tijdens de feestdagen graag samen sporten. Chapeau voor jullie!
Ook tussen kerst en oud&nieuw kan er gesport worden. We zijn eveneens geopend op zondag 31 december van 9:00u – 12:00u, incl. Spinning 70min om 9.30u.

In het nieuwe jaar zijn we zoals jullie gewend zijn open vanaf dinsdag 2 januari 2024.

Allen een goede jaarwisseling en een sportief 2024!!

Team Fitpunt

Proefles aanvragen

Workshop Krachttraining & schema-opbouw | 22 nov.

Voor veel mensen is het inmiddels bekend dat krachttraining zeer belangrijk is. Door krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op en word je dus sterker. Fietsen, lopen, stofzuigen, een potje openmaken, boodschappen tillen, voor bijna alle ogenschijnlijk simpele handelingen in het dagelijks leven gebruik je kracht. Voor ouderen kan krachttraining veel invloed hebben op het behoud van de gezondheid. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat ouderen (65+) die aan krachttraining doen en regelmatig bewegen op een latere leeftijd nog gemakkelijker de dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen.

Krachttraining is dus voor alle leeftijden, maar hoe doe je dat op een gezonde manier?

Tijdens de Workshop Krachttraining & schema-opbouw kregen de deelnemers informatie over wat krachttraining inhoud. Hoe werkt het precies voor je lichaam en hoe doe je krachttraining op een gezonde manier!

Bij Sportcentrum Fitpunt staan voor meer dan alleen sporten, we gaan ook de diepte in qua kennis en kunde aanbieden aan onze leden! Bekijk de Evenementenkalender voor meer interessante workshops! En/of meld je aan voor een proefles om een kijkje bij ons te kunnen nemen!

En houd de website in de gaten, de kalender voor het nieuwe jaar zal in december bekend worden gemaakt.

fitbycoen

Proefles aanvragen

Workshop Stressmanagement | 15 nov.

Veel mensen ervaren dat ze stress hebben, hier spreken we dan over de negatieve vorm van stress. Wanneer deze vorm lang aanhoudt, erg hevig is of je andere klachten ervaart door stress, kan het ongezond worden. Ernstige stressklachten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een burn-out, depressie of angststoornis. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Tijdens alweer de 2e Workshop Stressmanagement, onder leiding van Eric Gerritsen van Balans Baas, kregen de deelnemers informatie over stress en hoe hier mee om te gaan. Aan de hand van wetenschappelijke kennis over de wisselwerking tussen brein en lichaam bij stress kregen de deelnemers praktische informatie.

Zo kunnen de deelnemers nu aan de slag om zich beetje bij beetje te ontstressen. Bij Sportcentrum Fitpunt staan voor meer dan alleen fysieke gezondheid. Bekijk de Evenementenkalender voor meer interessante workshops!

En houd de website in de gaten, de kalender voor het nieuwe jaar zal in december bekend worden gemaakt.

Balans Baas

Ashtanga Yoga & Klankschalenconcert | 8 okt.

De eerste dag met de evenementen Ashtanga Yoga en een Klankschalenconcert is geslaagd.
Leden en niet-leden konden één of beide evenementen volgen bij Sportcentrum Fitpunt te Hengelo.

De dag startte om 11.30u met Ashtanga Yoga, een les van 1,5 uur uitdagende asanas. Met veel energie en prachtige Ujjayi ademhalingen volgende de deelnemers de asanas uit the Primary Series. Benieuwd naar deze fantastische yogavorm, via deze link vindt je informatie en kun je je aanmelden voor een volgende les!

In de middag volgde om 14u het Klankschalenconcert, onder begeleiding van 3-tal muzikanten. Twee mensen die de schalen en verdere instrumenten bespelen, en één zangeres met een geweldige stem. Voor de deelnemers een uur van ontspanning. Ontstressen van lichaam en geest.
Kan jij wel wat ontspanning gebruiken, meld je via deze link aan voor eerst volgende concert in november!

Een perfecte zondag, die zeker herhaalt zal worden.

Namasté

Page 1 of 41 2 3 4