evenementenkalender2023

Dit is de Evenementen Kalender van Sportcentrum Fitpunt. Alle activiteiten op de kalender zijn vrij toegankelijk voor onze leden. Ook voor niet-leden is er van alles te volgen. Bekijk wat jij interessant vindt en klik door!

Samen werken aan je Gezondheid!

.

Herhalingsles Valtechniek       Members-only

Bij Fitpunt sport een grote groep senioren die het programma Zeker Bewegen bij de sportschool hebben gevolgd of volgen. In dit programma ligt de focus op het vergroten van uw stabiliteit en mobiliteit, doen we spierversterkende oefeningen en worden valtechnieken geleerd. Bij het onderdeel valtechniek leren we u veilig vallen, daarnaast leren we u meerdere manieren om weer op te staan. Dit laatste onderdeel wordt in de Herhalingsles Valtechniek opgehaald. Zo stapt u vol vertrouwen de dagen tegemoet!

Data:

  • Woensdag 20 september 2023
  • Woensdag 14 februari 2024 [aanmelden vanaf dec’23]

Deze lessen zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld u aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die u per e-mail ontvangt.

Interesse in Zeker Bewegen en nog geen lid? Kijk op Zeker Bewegen groepsles  of de Zeker Bewegen website en meld u aan voor een proefles. Zet de stap naar Zekerder Bewegen!

Workshop Sport & Voeding     !!VOL!!

Woensdag 27 september 2023 – 20.00u tot 21.00u

Deze workshop is voor iedereen (leden en niet-leden) te volgen!

Op deze avond nemen we je mee over een stukje basis informatie over voeding en welke rol voeding speelt in combinatie met sporten. Denk als aan onderwerpen als gezonde leefpatroon, sporten en afvallen, sporten en spieropbouw, gebruik supplementen, etc.

Na afloop van de workshop heb je wat handvatten gekregen voor een gezonde leefstijl.

Wil jij je kennis vergroten over Sport & Voeding, meld je dan aan middels deze link.

Deze workshop is GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Ashtanga Yoga lessen

Deze lessen zijn voor iedereen (leden en niet-leden) te volgen!

Ashtanga yoga is een intensieve yogavorm en word ook gezien als de voorloper van Power yoga. Tijdens de Ashtanga yoga lessen bij Fitpunt richten we ons op de eerste serie, oftewel the primary series. Regelmatige beoefening van Ashtanga yoga maakt je sterk en lenig. Naast het fysieke aspect is the primary series minstens zo heilzaam voor de geest.

Wil je meer over Ashtanga yoga weten en/of aanmelden voor dit evenement, klik op deze link.

Deze lessen zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Interesse in Yoga en nog geen lid? Kijk op deze pagina en meld je aan voor een proefles.

Klankschalenconcerten

Deze concerten zijn voor iedereen (leden en niet-leden) bij te wonen!

Bij Fitpunt is een groot Body & Mind aanbod. Naast het trainen van je lichaam, is het minstens zo belangrijk om je Mind te trainen. Naast de wekelijkse klankschaal sessies (zie lesrooster), worden er al meerdere jaren Klankschalenconcerten verzorgd. Een ligconcert waarbij je geniet van prachtige klanken en heerlijke ontspanning.

Klik op deze link om jezelf deze welverdiende ontspanning te geven!

Deze concerten zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Interesse om Klankschalensessies wekelijks te beleven en nog geen lid? Kijk op deze pagina en meld je aan voor een proefles.

Workshops Stressmanagement

Donderdag 12 oktober 2023 & Woensdag 15 november 2023 – 19.30u tot 20.30u

Deze workshops zijn voor iedereen (leden en niet-leden) te volgen!

De workshops worden verzorgt door Eric Gerritsen, oprichter van Baas Balans en partner van Sportcentrum Fitpunt.

Tijdens de workshop neemt Eric je mee in de wetenschappelijke kennis over de wisselwerking tussen brein en lichaam bij stress. Hierbij combineert Eric zijn wetenschappelijke kennis met pakkende praktijkvoorbeelden, uit zowel het dagelijks leven als zijn periode binnen defensie.

Vergroot je kennis over de effecten van stress en hoe dit te managen, meld je aan middels deze link.

Deze workshops zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Spinning 70min       Members-only

Spinning is een training die je op een spinningbike doet. Het is is meer dan een stukje fietsen, op de spinningfiets word jij uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. Na het grote succes van een aantal Spinning marathons is er dit jaar elke laatste zondag van de maand een extra lange Spinning-les van 70 minuten te volgen!! Let’s ride bikes together!

Data:

  • Zondag 29 oktober 2023
  • Zondag 26 november 2023
  • Zondag 31 december 2023
  • Zondag 28 januari 2024  [aanmelden vanaf dec’23]
  • Zondag 25 februari 2024 [aanmelden vanaf dec’23]
  • Zondag 31 maart 2024 [aanmelden vanaf dec’23]

Deze lessen zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Interesse in Spinning/RPM en nog geen lid? Kijk op deze pagina en meld je aan voor een proefles.

Workshops Krachtsport & schema-opbouw       Members-only

Voor veel mensen is het inmiddels bekend dat krachttraining zeer belangrijk is. Door krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op en word je dus sterker. Fietsen, lopen, stofzuigen, een potje openmaken, boodschappen tillen, voor bijna alle ogenschijnlijk simpele handelingen in het dagelijks leven gebruik je kracht. Voor ouderen kan krachttraining veel invloed hebben op het behoud van de gezondheid. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat ouderen (65+) die aan krachttraining doen en regelmatig bewegen op een latere leeftijd nog gemakkelijker de dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen.

Krachttraining is dus voor alle leeftijden, maar hoe doe je dat op een gezonde manier?

Bij Fitpunt is er altijd goede begeleiding middels onze Routekaart, maar we gaan een stap verder. Middels workshops als deze krijg je als sporter extra kennis aangereikt, om nog effectiever en veiliger te trainen. Samen werken aan je gezondheid!

Data:

  • Woensdag 22 november 2023
  • Donderdag 14 december 2023

Deze workshops zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Interesse in Fitness en nog geen lid? Meld je aan voor een proefles.

Workshop Voedingstips voor de Feestdagen

Dinsdag 28 november 2023 – 20.00u tot 21.00u

Deze workshop is voor iedereen (leden en niet-leden) te volgen!

Tijdens deze interactieve avond proef je wat gezonde, maar toch zeker gezellige keuzes voor de feestdagen. Je krijgt tips en tricks hoe je deze maand, die uiteindelijk toch maar 3 of 4 echte feestdagen bevat, gezond en bewust doorkomt.

Wil jij met gezond en lekker eten de feestdagen door, meld je dan aan middels deze link.

Deze workshop is GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt.

Proefles aanvragen