Ashtanga Yoga lessen bij Fitpunt

Ashtanga yoga is een intensieve yogavorm opgericht door Pattabhi Jois. Deze yogavorm word ook gezien als de voorloper van Power yoga. Ashtanga yoga was de eerste vorm van vinyasa yoga.
Bij Ashtanga yoga worden specifieke series van houdingen (asanas) gevolgd. Tijdens de Ashtanga yoga lessen bij Fitpunt richten we ons op de eerste serie, oftewel the primary series.

Ashtanga yoga is zonder twijfel een lichamelijk uitdagende vorm van yoga. Enige ervaring in (actieve) yoga is daarom gewenst bij deelname aan de lessen. Regelmatige beoefening van Ashtanga yoga maakt je sterk en lenig. Tijdens de lessen zullen alternatieve asanas en hulpstukken (yogablok, yogariem, etc.) gebruikt worden om het toegankelijk te maken voor meerdere niveaus. Houd echter wel rekening dat we voor flow en uitdaging gaan.
Materiaal als yogamatten, yogablokken, yogariemen, kussens en dekens zijn aanwezig in het sportcentrum. Eigen materiaal mag uiteraard ook gebruikt worden.

Naast het fysieke aspect is the primary series minstens zo heilzaam voor de geest. Door continu de focus op de intensieve houdingen te hebben, word de serie een meditatie in beweging.
De ademhaling Ujjayi word gebruikt tijdens de yogales. Aan het begin van de les word deze ademtechniek uitgelegd en geoefend.
De lesduur van 1,5 uur geeft ruimte om veel asanas uit the primary series uit te voeren. Uiteindelijk zoeken we samen naar een mooie balans in uitdaging, focus, adem en ontspanning.

Ben je overtuigd of simpelweg nieuwsgierig om Ashtanga te beoefenen!? Meld je dan snel aan!

Data:

  • Zondag 21 januari 2024
  • Zaterdag 16 maart 2024
  • Zondag 26 mei 2024

Tijd: 11.30u tot 13.00u

Locatie: Sportcentrum Fitpunt

Prijs: € 17,- per les (voor niet-leden)

Interesse in Yoga en nog geen lid? Kijk op deze pagina en meld je aan voor een proefles.

{ Deze lessen zijn GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt. Meld je aan bij de balie, middels de uitgedeelde flyers of gebruik de afspraaklink die je per e-mail ontvangt. }

.

Opgelet!! COMBI-Korting

Op alle data is er in de middag aansluitend een Klankconcert te volgen.

Een heerlijke ontspannen afsluiting na een intensieve yogales.

Wil jij beide evenementen volgen, dan kom je in aanmerking voor de combi-korting!

Bekijk de mogelijkheden op deze pagina.

Terug naar Kalender

Power Yoga

Meld je hier aan!Totaal