Judo in Borne

Op zoek naar de leukste judovereniging in Borne? Onze judoschool in Borne is een actieve en gezellige judoschool, met oog voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, een beginner of topsporter bent, elke judoka is welkom in onze judoschool. Benieuwd of judo iets voor jou is? Kom dan snel langs voor een gratis proefles in onze judoschool in Borne!

Judo in Borne: Kracht, core, coördinatie en uithoudingsvermogen

Wanneer je graag judo wilt beoefenen zit je bij ons als gegoten. Iedereen kan aan judo doen, dames, heren, jongens en meisjes! Judo is een sport met duidelijke regels en afspraken, waardoor een bepaalde mate van discipline en respect als vanzelfsprekend wordt ervaren. De judoschool Haagsma is al jarenlang een gevestigde judoschool en geeft judolessen in Hengelo, Borne en Wierden!

Judo is meer dan alleen een fysieke sport

Judo zorgt voor een goede opbouw van de algehele motoriek. Zo is er veel communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft nodig en is het ontwikkelen van balans en snelheid ook erg belangrijk. Judo is in alle opzichten een zeer veelzijdige sport. Alle fysieke vaardigheden van jezelf, je zoon of dochter worden ontwikkeld: coördinatie, kracht, snelheid, en uithoudingsvermogen. Judo is een sport waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan. Benieuwd of Judo iets voor jou is? Kom dan snel, door middel van een proefles, één van onze judolessen volgen in Hengelo, Borne of Wierden.

Ontstaan van Judo

Judo is een heel bekende en populaire zelfverdedigingssport. Maar judo is zoveel meer dan een sport, je leert er bijvoorbeeld ook om positief om te gaan met agressie. De bedenker van judo, Jigaro Kano, begon met het beoefenen van Jiu-Jitsu, omdat hij weinig grote prestaties kon bereiken door zijn lichaamsbouw. Over Jiu-Jitsu had hij gehoord dat hij daarbij als lichamelijk zwakkere toch een krachtigere tegenstander zou  kunnen verslaan. Hij verdiepte zich in de systemen van Jiu-Jitsu en uiteindelijk ontwikkelde hij daaruit judo.

Judo is meer dan alleen een fysieke sport. Je moet namelijk je tegenstander overmeesteren zonder dat je deze blesseert. Hierbij is zelfbeheersing belangrijk. Ondanks dat je een motorische, lichamelijk en geestelijke ontwikkeling doormaakt, zul je ook leren omgaan met winst en verlies. Op deze manier wordt een judoka weerbaar, op iedere leeftijd, op zowel mentaal als fysiek vlak. Iedereen kan judo bij ons komen beoefenen; jong, oud, man, vrouw, beginner of gevorderd! Wil je graag judo in Borne beoefenen? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Judolessen volgen in Borne

Wil je graag judo beoefenen in Borne? Meld je dan aan bij onze judoschool! Wij verzorgen vrijblijvend proeflessen voor iedereen die een keertje wil komen kijken. Door deel te nemen aan één van onze proeflessen, ervaar jij hoe het is om een echte judoka te zijn! Wanneer je liever eerst nog wat meer informatie wilt hebben, kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@dejudoschool.nl of ons te bellen op 074-2421210. We informeren je graag!

Judo Haagsma