Judo in Wierden 

Zoek jij naar de leukste judovereniging in Wierden en omgeving? Onze judoschool in Wierden is een actieve en gezellige judoschool, waar iedereen welkom is. Jong of oud, beginner of professional, iedere (toekomstig) judoka kan terecht bij onze judoschool. Wil jij erachter komen of judo wat voor jou is? Kom dan snel een keertje bij ons langs voor een gratis proefles! 

Judo in Wierden: Kracht, core, coördinatie en uithoudingsvermogen 

Wanneer je graag judo wilt beoefenenben jij bij ons aan het juiste adres. Judo is te beoefenen door iedereen: man, vrouw, jongens en meisjes! In de judosport zijn er duidelijke afspraken en regels, waardoor een hoge mate van discipline en respect vanzelfsprekend is. Judoschool Haagsma is een gevestigde judoschool en geeft judolessen in Hengelo, Borne en Wierden! 

Judo is meer dan alleen een fysieke sport

Judo zorgt voor een goede algehele motoriek. De communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft is nodig. De ontwikkeling van snelheid en balans is ook belangrijk. In alle opzichten is judo een zeer veelzijdige sport. Bij judo ontwikkelt iedereen, jong of oud: coördinatie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Bij judo staan de normen en waarden hoog in het vaandel. Nieuwsgierig of judo iets voor jou is? Vraag een proefles aan en kom snel een van onze judolessen volgen in Hengelo, Borne of Wierden.  

Ontstaan van Judo 

Judo is een populaire en bekende zelfverdedigingssport. Bij judo leer je bijvoorbeeld om positief om te gaan met agressie; dit maakt van judo meer dan alleen een sport. Jigaro Kano, de bedenker van judobegon ooit met het beoefenen van Jiu-Jitsu, doordat hij met zijn lichaamsbouw weinig grote prestaties kon bereiken. Hij had over Jiu-Jitsu gehoord dat hij, als lichamelijk zwakkere, toch een krachtigere tegenstander zou kunnen verslaan. Hij ontwikkelde uit Jiu-Jitsu de sport judo toen hij zich verdiepte in de systemen van Jiu-Jitsu. 

Judo is meer dan alleen een fysieke sport. De bedoeling is, zonder de tegenstander te blesseren, hem of haar te overmeesteren. Zelfbeheersing is hierbij belangrijk. Naast dat je een motorische, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling doormaakt, leer je ook omgaan met winst en verlies. Hierdoor wordt een Judoka weerbaar op zowel mentaal, als fysiek vlak, op iedere leeftijd.  

Iedereen kan judo bij ons komen beoefenen; jong, oud, man, vrouw, beginner, of gevorderd! Wil je graag judoën in Wierden? Dan ben je bij ons van harte welkom! 

Judolessen volgen in Wierden 

Judo beoefenen in Wierden? Meld je aan bij onze judoschool! Voor iedereen die een keertje wil komen kijken, verzorgen wij vrijblijvend een proefles. Door deel te nemen aan onze proeflessen, ervaar je hoe het is een echte judoka te zijn! Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@dejudoschool.nl of bel ons op 074-2421210. We informeren je graag! 

Judo Haagsma