Workshop Krachttraining & schema-opbouw | 22 nov.

Voor veel mensen is het inmiddels bekend dat krachttraining zeer belangrijk is. Door krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op en word je dus sterker. Fietsen, lopen, stofzuigen, een potje openmaken, boodschappen tillen, voor bijna alle ogenschijnlijk simpele handelingen in het dagelijks leven gebruik je kracht. Voor ouderen kan krachttraining veel invloed hebben op het behoud van de gezondheid. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat ouderen (65+) die aan krachttraining doen en regelmatig bewegen op een latere leeftijd nog gemakkelijker de dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen.

Krachttraining is dus voor alle leeftijden, maar hoe doe je dat op een gezonde manier?

Tijdens de Workshop Krachttraining & schema-opbouw kregen de deelnemers informatie over wat krachttraining inhoud. Hoe werkt het precies voor je lichaam en hoe doe je krachttraining op een gezonde manier!

Bij Sportcentrum Fitpunt staan voor meer dan alleen sporten, we gaan ook de diepte in qua kennis en kunde aanbieden aan onze leden! Bekijk de Evenementenkalender voor meer interessante workshops! En/of meld je aan voor een proefles om een kijkje bij ons te kunnen nemen!

En houd de website in de gaten, de kalender voor het nieuwe jaar zal in december bekend worden gemaakt.

fitbycoen

Proefles aanvragen

Workshop Stressmanagement | 15 nov.

Veel mensen ervaren dat ze stress hebben, hier spreken we dan over de negatieve vorm van stress. Wanneer deze vorm lang aanhoudt, erg hevig is of je andere klachten ervaart door stress, kan het ongezond worden. Ernstige stressklachten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een burn-out, depressie of angststoornis. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Tijdens alweer de 2e Workshop Stressmanagement, onder leiding van Eric Gerritsen van Balans Baas, kregen de deelnemers informatie over stress en hoe hier mee om te gaan. Aan de hand van wetenschappelijke kennis over de wisselwerking tussen brein en lichaam bij stress kregen de deelnemers praktische informatie.

Zo kunnen de deelnemers nu aan de slag om zich beetje bij beetje te ontstressen. Bij Sportcentrum Fitpunt staan voor meer dan alleen fysieke gezondheid. Bekijk de Evenementenkalender voor meer interessante workshops!

En houd de website in de gaten, de kalender voor het nieuwe jaar zal in december bekend worden gemaakt.

Balans Baas

Super gezellige fotoshoot middag!

Vanmiddag was er een fotoshoot georganiseerd voor fitness en circuit. Fitpunt laat graag middels foto’s, met echte leden en onze eigen instructeurs, zien hoe gezellig het vertoeven is bij de sportschool. We zijn een club waar mensen van alle leeftijden en met elke fitheid terecht kunnen.

Tijdens de fotoshoot hebben we veel gelachen en lol gemaakt. En natuurlijk ook mooi foto’s.
Houd onze informatie kanalen in de gaten, je zult de foto’s binnenkort geregeld voorbij zien komen.

We zijn erg blij met alle leden en collega’s die er vanmiddag bij konden zijn.

Nieuwsgierig geworden naar het sporten bij Fitpunt? Meld je aan voor een proefles!

Ashtanga Yoga & Klankschalenconcert | 8 okt.

De eerste dag met de evenementen Ashtanga Yoga en een Klankschalenconcert is geslaagd.
Leden en niet-leden konden één of beide evenementen volgen bij Sportcentrum Fitpunt te Hengelo.

De dag startte om 11.30u met Ashtanga Yoga, een les van 1,5 uur uitdagende asanas. Met veel energie en prachtige Ujjayi ademhalingen volgende de deelnemers de asanas uit the Primary Series. Benieuwd naar deze fantastische yogavorm, via deze link vindt je informatie en kun je je aanmelden voor een volgende les!

In de middag volgde om 14u het Klankschalenconcert, onder begeleiding van 3-tal muzikanten. Twee mensen die de schalen en verdere instrumenten bespelen, en één zangeres met een geweldige stem. Voor de deelnemers een uur van ontspanning. Ontstressen van lichaam en geest.
Kan jij wel wat ontspanning gebruiken, meld je via deze link aan voor eerst volgende concert in november!

Een perfecte zondag, die zeker herhaalt zal worden.

Namasté

Workshop Sport & Voeding een groot succes!

Sinds het begin van dit jaar zijn we gestart met het geven van workshops aan onze leden en introducés.  Sport & Voeding was al weer de tweede workshop in september en deze werd door een groot aantal deelnemers bezocht en met succes.
De workshop startte met een basis uitleg over voeding en vanuit daar werd er dieper ingegaan op sporttype en de daar bijbehorende voeding met eventuele aanvullingen.

Florieke Marsman van Why-Coaching gaf deze presentatie en kon vragen uitleggen en tips geven op persoonlijke situaties. Deelnemers hadden vragen over drinken tijdens sporten als eten voor en/of na het sporten. Zo werd onterendere duidelijk of je eiwitten (proteïne) kon gebruiken en hoe deze beter werden opgenomen door het te combineren met vitamine C als aminozuren.
Dit jaar zijn er nog vele workshops te volgen, onder anderen: Stressmanagement, Ashtanga yoga, Krachtsport & schema opbouw, Klankschaal concerten en een aantal lange Spinning lessen.  Voor meer informatie: www.fit-punt.nl/evenementenkalender_2023/
whycoaching

Workshop Sport & Voeding bij Fitpunt Hengelo

Op deze avond neemt Florieke (van Why-coaching) je mee over een stukje basis informatie over voeding, en welke rol voeding speelt in combinatie met sporten. Denk als aan onderwerpen als gezonde leefpatroon, sporten en afvallen, sporten en spieropbouw, gebruik supplementen, etc. Na afloop van de workshop heb je eerste handvatten gekregen voor een gezonde leefstijl.

Wil jij je kennis vergroten over Sport & Voeding, meld je dan aan middels deze link.

Deze workshop is GRATIS te volgen voor leden van Fitpunt.

Samen werken aan je Gezondheid!

whycoaching

Evenementen Kalender bij Fitpunt Hengelo

Met trots presenteren wij onze Evenementen Kalender!

Op de kalender is een grote verscheidenheid aan activiteiten te vinden. Een deel van de workshops wordt verzorgt in samenwerking met onze partners Why-coaching en Balans Baas. Naast informatieve workshops zijn er eveneens extra lessen zoals Spinning van 70min en de uitdagende Ashtanga Yoga lessen. De Klankschalenconcerten zijn ook weer terug, niet alleen voor Body maar ook voor de Mind.

Alle activiteiten op de kalender zij vrij toegankelijk voor onze leden. Ook voor niet-leden is er van alles te volgen. Bekijk wat jij interessant vindt, klik door en meld je aan!

Samen werken aan je Gezondheid!

Fitpunt opende de deuren voor All 4 Free Twente.

Geweldig initiatief van 4 Free Twente, Gorilla Wear en Fitwinkel.NL! Het is geweldig om te horen dat mensen gratis sportlessen, sportkleding en materiaal hebben ontvangen. Fitpunt werkte hierin mee door hun deuren te openen voor deze gelegenheid. Dit soort gemeenschapsinitiatieven dragen bij aan gezondere en actievere gemeenschappen.
Ruim 50 mensen gingen energievol naar huis met een trainingsschema en de bijbehorende kleding en materiaal.

Mini Colleges Stress, Ademhaling en ontspanning en Slaap.

Tijdens de mini-colleges probeert Eric u mee te nemen in de wetenschappelijke kennis over de wisselwerking tussen brein en lichaam bij: stress, ademhaling & ontspanning en slaap. Hierbij probeert Eric zijn wetenschappelijke kennis te combineren met pakkende praktijkvoorbeelden, uit zowel het dagelijks leven als zijn periode binnen defensie.

Meer informatie en aanmelden kan via: https://fit-punt.nl/balans-baas-mini-colleges/

Samenwerken we aan je fit en gezondheid!

 Eric Gerritsen van Balans Baas.

Balans Baas nieuwe partner van Fitpunt

Balans Baas is een praktijk voor geestelijke gezondheidzorg.

Balans Baas biedt professionele hulp aan mensen met psychische klachten, zoals angst, depressie, stress klachten en burn-out (klachten). Bij Balans Baas wordt er gewerkt met een persoonlijke aanpak en wordt er gebruik gemaakt van verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en onderdelen van mindfulness en schematherapie.

Bewegen speelt een grote rol bij Balans Baas!

Daarom biedt Balans Baas ook beweegprogramma`s aan als onderdeel van de behandelingen. Binnen Balans Baas wordt nauw samengewerkt met ketenpartners zoals bijvoorbeeld Fitpunt, een fysiotherapeut om waar nodig de oefenprogramma`s nog persoonlijker af te stemmen.

Fitpunt is blij met de samenwerking en ziet kansen voor beide partijen. Daarmee heeft Fitpunt een volledige aanbod op het gebied van fit en gezondheid onder 1 dak. Samenwerken we aan je fit en gezondheid!

 Eric Gerritsen van Balans Baas.

Page 1 of 61 2 3 6