Cursus Zeker Bewegen binnenkort van start!

Wil je ook weer veilig, in balans en actief kunnen leven? Meld je dan nu aan voor de nieuwe cursus Zeker Bewegen Hengelo!

Het drukke verkeer, opstapjes en ongelijke grond zijn ongemakken die horen bij een actief leven. Om ervoor te zorgen dat jullie toch goed voorbereid te zijn, na een lange periode mogelijk weinig gedaan te hebben, organiseert Zeker Bewegen Hengelo een nieuwe cursus voor geïnteresseerden.

Zeker Bewegen is een beweegprogramma speciaal voor 60-plussers, met als doel hen te stimuleren om structureel deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Deelnemers volgen één les per week en daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van de fasiliteiten 10 weken lang. Met een vaste groep krijgen zij oefeningen aangeboden die hun stabiliteit en mobiliteit vergroten, hun spieren versterken en hen veilig leren vallen en weer opstaan. De lessen duren een uur, worden rustig opgebouwd en gegeven door ervaren instructeurs. Het programma is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Fitpunt en wordt ondersteund door onder andere de Gemeente Hengelo en Wijkracht.

We starten op maandag- en dinsdagochtend een groep op. We hanteren een maximale groepsgrootte van 14 deelnemers. De eerste les start op 25 april a.s. Om eventuele bezwaren van binnen sporten weg te nemen zij vermeld dat onze ruimtes mechanisch geventileerd worden.

Iedereen doet de oefeningen – gebaseerd op herkenbare dagelijkse situaties – op eigen niveau en merkt al snel resultaat in de praktijk. De deelnemers doen sociale contacten op, voelen zich fitter en energieker. Ze hebben meer spierkracht, een betere conditie en een gezond(er) gewicht en ervaren meer mentale rust en vertrouwen in de eigen beweegmogelijkheden. Ook eventuele valangst neemt af, doordat men leert hoe een val te breken, zodat deze geen of minder nare gevolgen heeft.

Hans Kerkhof – één van de eerste deelnemers – is erg enthousiast en volgt nog steeds wekelijks met veel plezier de lessen. ‘Door het programma voel ik me een stuk soepeler, vooral bij het opstaan vanaf de grond merk ik een groot verschil. Ook ben ik minder bang om te vallen en mocht ik toch uitglijden, dan weet ik precies wat ik wel en niet moet doen’.

Aanmelden kan door te bellen naar 074- 242 12 10 of een mail te sturen naar info@zekerbewegenhengelo.nl

Meer informatie te vinden op www.zekerbewegenhengelo.nl