Voeten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Onze voeten worden veel belast, vooral bij bewegen en intensief sporten.  Aandacht voor je voeten is aandacht voor het hele lijf. Door tijd aan je voeten te besteden, leer je beter te “aarden” en sta je letterlijk steviger in je schoenen! Een goede voetverzorging is daarom van essentieel belang.

Wanneer we pijnklachten hebben aan de voeten, zullen we onbewust een andere houding aannemen, waardoor elders in het lichaam klachten kunnen ontstaan.

Als medisch sportpedicure kunnen we u helpen om pijnklachten en ongemakken aan de voeten te voorkomen en te verhelpen, door middel van pedicure behandelingen en het geven van advies over goede voetverzorging en schoenadvies.

Als medisch pedicure zijn we breed opgeleid en in staat om naast reguliere voeten ook diabetische voeten, reumatische voeten en risicovoeten te behandelen. Daarnaast zijn we ook bevoegd om specialistische technieken toe te passen. Denk hierbij aan nagelregulatie (bij ingegroeide nagel), nagelreparatie (bij een gebroken nagel) maken van ortheses (b.v. bij likdoorns tussen de tenen of standsafwijkingen van de tenen) en anti-druk technieken.

Het doel is om samen met het team van Fitpunt, fysiotherapeut Fit by Coen en diëtiste Vitalise te zorgen voor een goede en gezonde manier van bewegen en sporten.