Update 28 mei ’20.

Beste leden,

Gisteren, 27 mei, kwam het voor nu positieve bericht dat we per 1 juli a.s. weer open mogen. Ik benoem: voor nu! Twee zaken zijn nl. als voorwaarde daarbij genoemd. De cijfers omtrent besmettingen en opnames moeten positief blijven en er zullen bij openstelling bepaalde maatregelen moeten worden getroffen.

Fitpunt was al geruime tijd bezig om het protocol van NL Actief, de branchevereniging, samen met Saxion en het team toe te passen. Van looproutes en 1,5 meter tot extra hygiënemaatregelen. Daar zal nu ventilatie bij komen. We hadden al ventilatie, deze wordt komende week aangepast naar een optimale werking. Met deze upgrade, in combinatie met de zeer hoge plafonds, staan we er ook wat dit onderwerp betreft goed voor! Fitpunt heeft geen systemen binnen welke lucht hergebruikt wordt.

In de laatste week van juni a.s. zullen wij jullie informeren over het binnenprogramma en het lesrooster. Hou er rekening mee dat er vanuit de regering (op advies van het OMT) en/of de veiligheidsregio andere besluiten kunnen worden genomen, waardoor we een en ander weer moeten bijstellen.

Buiten sporten en ontspannen is een hit!

In deze tweede week worden de lessen zeer goed bezocht. Daar zijn we zeer blij mee, we passen het rooster continu aan. Een extra Body Pump les is er inmiddels, vanaf dinsdag 2 juni a.s. starten we met een aantal andere extra mogelijkheden.

Extra Vrij trainen

Op dinsdag, woensdag en donderdag komen er momenten om vrij te trainen met de materialen die we buiten hebben. We kunnen je helpen met de oefeningen die je zou kunnen doen.

Extra Yoga

Op maandag is er om 10:00 uur een extra Hatha Yoga les met afsluitend klankschalen. Silvana zal jullie bij Fitpunt opwachten om 9:10 uur om vervolgens naar het park te lopen om deze les te geven.

Judo in Wierden

We zullen de laatste weken ook nog judoles aanbieden in Wierden. Op dinsdag om 16:00 uur zal er een training zijn voor de judoka’s op het terrein van sportcentrum Body Fit.

Voor alle activiteiten dien je nog steeds te reserveren.

Wat is Actief Wandelen?

Actief Wandelen is een programma waarbij een groep van max. 10 deelnemers een wandeling van ong. 45-60 minuten maakt. Tijdens deze wandeling worden er ook fitnessoefeningen aangeboden, denk hierbij aan squats/lunges. Ook zal gebruik gemaakt worden van bestaande attributen in de omgeving (bankjes, stoepranden, hekjes etc.). Deze fitnessoefeningen voegen wij toe om de stabiliteit en mobiliteit van de deelnemers te vergroten. Tevens zorgen de spierversterkende oefeningen voor een complete work-out, met een voldaan gevoel na afloop!

Als laatste willen wij jullie blijven stimuleren om  weerstand en fitheid op te bouwen. Kijk nog eens naar je voedingsproducten, blijf jezelf regelmatig belasten, pak je rust en geniet van de kleine momenten waar je in contact bent met anderen.

Fijne Pinksteren namens het Fitpunt Team!