Fitpunt – Een leven fit en gezond!

Kwaliteit en individuele aandacht, daar staan we al ruim 27 jaar om bekend. We willen dat jij je hier thuis voelt en met veel plezier aan je doelen werkt. Kwaliteit wordt bereikt door te werken met een concept als met de juiste specialisten.

Ons concept in een notendop. Na een intake/rondleiding kan je kiezen om je fysiek te belasten of je mentale conditie te verbeteren. Beter zou zijn een combi van beiden!

Binnen de fysieke mogelijkheden start men meestal met een basis training waardoor er een begin gemaakt wordt met belasten, je geholpen wordt met het uitvoeren van bewegingen en je houding. Vervolgens ga je individueel of in een groepstraining verder.

Het grote voordeel is bij ons dat je niet gebonden bent aan welke training je doet. Dit alles onder één dak met één abonnement! Of je nu aan body & mind (yoga) programma volgt met daarnaast een andere training. Ook het krijgen van een trainingsschema behoort tot onze service.

Bekijk ons aanbod voor alle fitness trainingen, groepslessen en body & mind lessen. Naast het lesrooster organiseren wij evenement om laagdrempelig kennis te maken met diverse sporten.

Sinds 2019 hebben we onze kwaliteit sterkt verbeterd door een verbouwing en samen te werken met fysiotherapeuten, diëtist(e), medisch pedicure en podotherapie. Naast hun eigen bedrijvigheid bij ons in het pand werken we samen door gezamenlijke trainingen en workshops, advies en bijscholingen.

Lesrooster

Bekijk hier je lesrooster

Evenementen

Bekijk hier de agenda

Body & Mind

Wil je goed in je vel zitten en je lekker relaxed voelen of wel je lijf en geest in balans? Doe dan mee met onze Mind & Body lessen. In ons aanbod gaan we samen met jouw aan het werk om die balans te vinden. Je merkt vrijwel direct dat er evenwicht ontstaat tussen je fysieke en mentale conditie.

Samen werken

aan balans en

innerlijke rust!

Yoga is een veelomvattende levensfilosofie. Het bekendste deel van yoga zijn de asana’s, of de yogahoudingen die in yogalessen worden gedaan. Deze asana’s zijn het fysieke deel van yoga waarmee lenigheid en flexibiliteit word gecreëerd.

Voor het gemak noemen we het uitvoeren van de asana’s: Yoga.

Er zijn vele varianten in de yoga, bij Fitpunt bieden we 3 varianten aan:

1. Hatha (flow) Yoga
2. Power Yoga
3. Do-In Yoga

Wil jij je nog meer en dieper ontspannen? Leer je dan focussen tijdens een klankschaalmeditatie of kom luisteren naar een klankschalenconcert. Zo’n concert werkt helend en zuiverend en is een waanzinnige ervaring.

Lesrooster

Bekijk hier je lesrooster

Evenementen

Bekijk hier de agenda

Voeding

Lekker aan het bewegen? Je bereikt meer met je training als je op je voeding let. Wat je allemaal eet en drinkt levert – als het goed is – energie en de juiste bouwstoffen voor je inspanning en herstel. En het doet zoveel meer! De deskundigen met wie wij samenwerken geven jou daarom graag persoonlijke tips, qua voeding én voedingsgedrag.

Volwaardige voeding

is de gezonde basis

van je (nieuwe) leefstijl

Wat goed eten is, is voor iedereen net even anders. Het verschilt per situatie waarin je zit en per doel dat je hebt. Voeding is dan ook iets heel persoonlijks. Daarom volgen wij op sommige punten de richtlijnen van het Voedingscentrum en wijken we daar ook soms van af. Als je wilt bekijkt onze voedingsconsulent samen met jou op welk eetpatroon jij ‘het goed doet’.

Na je workout kun je hier gezond genieten. Bijvoorbeeld van een smakelijke smoothie of slowjuice, geleverd door onze partner Blend New Day. Altijd vers, biologisch, helemaal natuurlijk en koudgeperst, dus met behoud van voedingsstoffen en enzymen. De ‘levende’ sapjes zijn er in verschillende varianten, van vooral fruit tot vooral groenten en van zoet tot hartig. Kies na je training lekker waar je zin in hebt!

Lesrooster

Bekijk hier je lesrooster

Evenementen

Bekijk hier de agenda

Laatste nieuws

Zondag 21 januari 2024 Ashtanga Yoga & Klankconcert Vanochtend en vanmiddag vond de 3e Ashtanga…

Oudejaarsdag 2023 | RPM100 Vanmorgen werd RPM 70min gegeven, met als primeur de nieuwste nummers…

2e Kerstdag 2023 Afgelopen 2e kerstdag was het een gezellig drukte in de ochtend bij…

Workshop Krachttraining & schema-opbouw | 22 nov. Voor veel mensen is het inmiddels bekend dat…

Evenementen

20
maart

Workshop Functioneel trainen

20:15
Fitpunt Hengelo

Workshop Functioneel trainen Woensdag 20 maart 2024 Members-only! Toegang leden gratis Kennis aangereikt om nog effectiever en veiliger te trainen Meld je aan bij de balie, via de flyers of…

01
april

Spinning 70min

09:30 — 10:40
Fitpunt Hengelo

Spinning 70min Maandag 1 april 2024 [2e Paasdag] Geen grapje 😉 Members-only! Toegang leden gratis Let’s ride bikes together! Meld je aan bij de balie, via de flyers of je…

11
april

Workshop Functioneel trainen

18:00 — 19:00
Fitpunt Hengelo

Workshop Functioneel trainen Donderdag 11 april 2024 Members-only! Toegang leden gratis Kennis aangereikt om nog effectiever en veiliger te trainen Meld je aan bij de balie, via de flyers of…

19
april

Meditatie-les

20:45 — 21:30
Fitpunt Hengelo

Meditatie-les Vrijdag 19 april 2024 Voor iedereen! Toegang leden gratis Niet-leden aanmelden via onderstaande link Leer verschillende ademtechnieken Oefen met focussen Onderga mooie visualisaties Meld je hier aan Naar de…

22
april

Week van de Koffiebar

All Day
Fitpunt Hengelo

Week van de Koffiebar Maandag 22 april t/m zondag 28 april 2024 Kom voor/na je training langs de bar voor een kop koffie (of thee) van Fitpunt incl. iets lekkers!…

13
mei

Week van het Ontbijt

All Day
Fitpunt Hengelo

Week van het Ontbijt Maandag 13 mei t/m zaterdag 18 mei 2024 Elke ochtend van openingstijd – 10.30u Members-only! Aanmelden verplicht Meld je aan bij de balie, via de flyers…