Body Mind dag Fitpunt Hengelo

AyurYoga

Ayuryoga is een samenvoeging van Ayurveda en Yoga en volgens sommigen kunnen deze twee eigenlijk niet los van elkaar gezien worden.

Ayurveda werkt met haar geneeskundige aspecten om lichaam en geest in een gezonde conditie te brengen en houden en Yoga door middel van meditatie, ademhaling en asana ’s.

In de (Ayur) yoga wordt naast meditatie gewerkt met asana ‘s, de diverse lichaamshoudingen, om het herstellend vermogen van het lichaam te activeren. De asana ’s werken ook ter ondersteuning van de meditatieprocessen en dan vooral met de pranayama (energie beheersing).

Ayuryoga is maatwerk. In de Ayurveda werk men met de drie dosha’s (Pitta, Kapha en Vata). Elk individu heeft een eigen constitutie en daarop wordt de yoga ingezet. Conclusie is dus dat elk mens een voorkeur heeft voor bepaalde asana’s en/of yoga stijl.

Tijdens de Body & Mind dag kan je kennis maken met deze vorm van yoga in Hengelo. Meld je aan voor deze dag via deze website.